دانشمندان دستگاهی ساختند که گوشی تلفن همراه را تبدیل به یک میکروسکوپ میکند به طوری که توانایی شناسایی و به تصویر کشیدن ویروسها را داشته باشد. این دستگاه توانایی نمایش موادی تا هزار برابر کوچکتر از موی انسان را دارا می باشد. بر اساس مطالعات انجام شده در مجله ACSNano .
محققان از دانشگاه کالیفرنیا، لس آنجلس (UCLA)، گوشی های هوشمند و قابل حملی ایجاد کردند که میتواند مورد استفاده قرار بگیرد برای شناسایی ویروسها و باکتری ها ، به این ترتیب این تلفن های هوشمند جایگزینی برای میکروسکوپ های گران قیمت و بزرگ در تجهیزات دانشگاهی خواهد شد.
این دستگاه که وزن آن 186 گرم )کمتر از نیم پوند ( است و به طور مستقیم به دوربین از گوشی های هوشمند متصل می شود، به عنوان "میکروسکوپ فلورسنت ." این دستگاه از چاپگر 3D و یک فیلتر رنگ، یک لنز خارجی و یک دیود لیزری ساخته شده است.
محققان با این میکروسکوپ که با گوشی تلفن همراه ساخته شده است توانستند ویروس سیتومگال را شناسایی کنند ، این ویروس می تواند موجب نقائص هنگام تولد از جمله ناشنوایی و آسیبهای مغزی شود
به گفته محققان، تنها با یک اقدام دستگاه ، ذرات ویروس سیتومگال در حدود 150-300 نانومتر، به وضوح قابل تشخیص است.
و در مقایسه، موی انسان حدود 100.000 نانومتر است.
این نتایج نشان می دهند این اولین بار است که نانو ذرات و ویروس ها با استفاده از یک سیستم تصویر برداری بر پایه تلفن همراه و قابل حمل شناسایی و نمایش داده می شوند.
به تازگی محققانی از انگلستان یک کلینیک چشم با استفاده از گوشی های هوشمند قابل حمل راه اندازی کرده اند که برای شناسایی بیماریهایی مانند آب مروارید چشم و بررسی شبکیه چشم برای بیماران فعالیت دارد.
